Såld

Urmysig trea med två balkonger och öppen spis i skuldfri förening

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

Birkagatan 22B

3:a Örgryte

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 785 kr/mån
Rum:
3 rum
Boarea:
ca 81 kvm
Våning:
2/3, ej hiss
Byggår:
1947
Adress:
Birkagatan 22B,
416 56 Göteborg
Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Örgryte

Med Lundin Örgryte får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Föreningens gemensamma trädgård
Föreningens gemensamma trädgård
Här finns stora gröna ytor..
Här finns stora gröna ytor..
..och grillmöjlighet
..och grillmöjlighet
Birkagatan 22
Birkagatan 22

Beskrivning

Birkagatan är en mycket populär adress i hjärtat av Örgryte, med närhet till såväl natur som stadens puls! Bostaden är belägen på våning 2/3 och fullkomligt badar i ljus med ljusinsläpp från tre väderstreck. Planlösningen bjuder på ett väl tilltaget sällskapsrum med fungerande öppen spis och utgång till en av bostadens två balkonger. Tidstypiska detaljer som fiskbensparkett, generös takhöjd och fönsterbänkar i sten. Nyrenoverat kök och badrum från 2016 där båda rummen är fullutrustade med väl genomtänkta materialval. Ni erbjuds även två rymliga sovrum med generös förvaring så som en walk-in-closet samt flertalet garderober. Från master bedroom når ni bostadens andra balkong med utsikt över Birkagatan och många soltimmar. Välkomna hem!

Spårvagn och matbutik finns alldeles runt husknuten. Skuldfri förening med mycket god ekonomi. Välkommen att bo och trivas mitt i Delsjöns fantastiska rekreationsområde!

Bostadens 81 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i bostaden och slås direkt av den härliga takhöjden och de sobra ytskikten som enhetligt följer bostaden. På golvet ligger ett vackert stengolv som sedan övergår till ekparkett, vilket är originalutförandet. Väggarna är målade i vitt. Till er höger har ni en inbyggd klädkammare bakom spegelskjutdörrar som erbjuder goda förvaringsmöjligheter och till er vänster erbjuds ni fri avhängning.

Ta er vidare till vardagsrummet som är ett rum för umgänge i goda vänners lag. Generösa ytor bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ, såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett större matsalsbord. Rummet får ett härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti tillsammans med utgången till bostadens ena balkong med utsikt över föreningens grönskande trädgård. För optimalt välbefinnande har ni även en öppen spis som ni kan elda i. Golvet är belagt med en vacker nyslipad fiskbensparkett och väggarna är målade i en varmgrå ton.

Toppmodernt IKEA-kök som renoverades under 2016. Skåpsluckor och lådor går i en grå ton tillsammans med mässingsknoppar. Ovanför arbetsytorna sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spis och ugn från Smeg, köksfläkt från Siemens, diskmaskin från IKEA och kombinerad kyl med frys från Siemens. Här finns möjlighet till att möblera med ett matbord. De vita väggarna går bra ihop med resterande inredning och på golvet har ni vitlaserad askparkett från Kährs som matchar den
massiva bänkskivan.

Master bedroom går i en harmonisk färgsättning med väggar i en stålblå färg och vacker fiskbensparkett på golvet. Ljuset tillåts flöda i rummet med ljusinsläpp i två väderstreck. Från detta rum når ni bostadens andra balkong med utsikt över Birkagatan som bjuder på dags- och kvällssol. En dubbelsäng med tillhörande sängbord ryms med lätthet i rummet och kläderna förvaras på bästa sätt i den rymliga klädkammaren. Den vackra fönsterbänken i sten tillsammans med en nisch i väggen ger rummet karaktär.

Bostadens andra sovrum är även det generöst till ytan. I dagsläget är rummet inrett till ett barnrum men går lika bra att ha som ett gästrum eller extra sovrum med plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Ni erbjuds goda förvaringsmöjligheter i fem inbyggda garderober med överskåp. Väggarna är målade i en mintgrön ton och på golvet ligger ekparkett. Utanför detta sovrum är ytterligare tre garderober och ett städskåp placerat. Rummet går att göra dela av till två sovrum om så önskas. Gott om förvaring i rummets walk-in-closet.

Stilrent badrum som renoverades under 2016 med schackrutigt klinkergolv tillsammans med vitt kakel på väggarna. Utrusningen består av en wc, handfat på bänkskiva i marmor med undersittande kommod och ovansittande spegel, handdukstork, duschhörna med vikbara väggar i klarglas samt en toppmatad tvättmaskin. Ni har även ett praktiskt öppningsbart fönster som bidrar med ljusinsläpp.

Information Ekonomi

Avgift: 3 785 kr/mån. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV och Telia triple play. Kostnaden för bredband, 100 Mb/s, ingår i avgiften tillsammans med TV och den fasta delen för IP-telefoni.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr som betalas av säljaren och en pantsättningsavgift om 448 kr. Andel i föreningen är 7,05%.

Driftkostnad: Driftkostnaden är ca 566 kr/mån. Fördelas enligt följande: försäkring 116 kr och hushållsel 450 kr.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 30008.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3, ej hiss.

Byggår: 1947.

Storlek: 3 rum och kök, varav 2 sovrum. Boarea ca 81 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 155 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Kabel-tv via Telia.
Internet: Bredband via Telia.

Uteplats: Bostaden erbjuder två balkonger. Den större balkongen har utgång från vardagsrummet och vetter mot den grönskande innergården och sydöst. Den mindre balkongen vetter åt sydväst med utgång från det större sovrummet.

Gårdsplats/innergård: Gemensam innergård med grillmöjligheter, bord och stolar samt gunga och sandlåda.

Bilplats: Föreningen förfogar över 2 parkeringsplatser (400kr/mån) samt 2 garage (525kr/mån). I dagsläget är det kö. Gratis parkering på gatan och i området.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett vinds- och ett källarförråd. I föreningen finns det cykel- och vagnsförråd, en övernattningslokal, bastu med dusch, tvättstuga och torkrum samt en lägenhet som färdigställdes under 2014.

Information Förening

Förening: Brf Torp 35:2.

Allmänt om föreningen: Brf Torp 35:2 bildades 2003 och förvärvade fastigheten med samma namn 2005. Marken upplåts med tomträtt och avtalet ska omförhandlas 2027-12-02. Föreningen har adress Birkagatan 22 A-C i Göteborg och består av 13 bostadsrättslägenheter. Byggnaden uppfördes 1947 och utgörs av tre våningar med delvis inredd vind (etagelägenheter).

Ägande i föreningen: Juridisk person accepteras inte som medlem.

Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen administreras av Bredablick Förvaltning AB.
Föreningen är skuldfri och har bra ekonomi. Avgifterna sänktes med 10% juli 2016. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. I föreningen finns finansiella medel för kommande underhålls- och förbättringsarbeten. Kontrollerat med föreningen 2017-11-23.

Försäkring: Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad via Folksam. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

Kommande/gjorda renoveringar: Föreningen följer en underhållsplan som upprättades inför förvärvet 2005 och uppdaterades under 2016. I dagsläget planeras viss omfogning av fasaden på baksidan av B-huset. Det görs även en utredning om det kommer behövas göras en större fasadrenovering, men detta är längre fram tillsammans med balkongrenovering som troligen kommer ske under 2019. Under 2018 kommer föreningen införa relining av avlopsstammarna samt byta källardörrarna till branddörrar.

Gjorda renoveringar:
2007 renovering av rökkanaler till öppna spisar, omdragning av befintlig el i allmänna utrymmen samt lokal, byte till säkerhetsdörrar, installation av postboxar, byte av samtliga lås i fastigheten samt målning av trapphus.
2008 ny fasadplåt söderfasad utanpå befintlig tegelvägg.
2009 omfogning av tegel på del av fasad västersida, översyn av tak samt byte av trasiga tegelpannor.
2011 totalrenovering av tvättstuga, torkrum, bastu och källargång.
2012 byte av entrédörrar, installation av Telia fiber samt radonmätning med resultat klart under riktvärdena. Samma år utfördes även en teknisk besiktning av fastigheten som bedömdes vara i gott skick.
2013 energideklaration samt kartläggning av värmesystemet för kommande åtgärder.
2014 byggdes källarlokalen om till lägenhet och ett mindre utrymme i källaren byggdes om till övernattningsrum. Råvind har sålts till en medlem som har byggt upp i etage. Samma år byttes termostater och ventiler på samtliga element och injustering gjordes av värmesystemet.
2015 byttes samtliga fönster i bottenplan, samtliga badrumsfönster samt takfönster till etagelägenheterna. Byte av trasigt dräneringsrör, lagning av södergavelns grund samt anläggning av ny uteplats i trädgården.
2016 inspekterades fastigheten och en ny underhållsplan upprättades.

Örgryte

Örgryte är genuin och klassisk Göteborgsmiljö med lång historia. Örgryte gamla kyrka har anor från 1200-talet. Området fick ett uppsving när staden Göteborg anlades 1621. Den bördiga landsbygden med ängar, sjöar och skogar lockade välbärgade familjer att uppföra lantställen i Örgryte. 1922 införlivades Örgryte kommun med Göteborg.

Örgryte har en blandad bebyggelse med villor och flerbostadshus från olika epoker. Karaktäristiskt för stadsdelen är alla de ståtliga trähusen med pampiga och omsorgsfullt arbetade entréer. Bostäderna i Örgryte är omgärdade av prunkande trädgårdar och de smala gatorna kantas av högväxta träd.
Örgryte ligger lummigt och avskilt men ändå centralt. Göteborgs stadskärna nås lätt med cykel, spårvagn, buss eller bil. Göteborgs evenemangsstråk startar vid Liseberg och Universeum. I de egna kvarteren finns mataffärer, restauranger och mysiga butiker. Ekmanska sjukhuset har vårdcentral och BVC och apotek finns i Focus-huset.
För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. I området finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café.
Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Örgryte. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter. Ytterligare gym- och motionsanläggningar finns exempelvis i Lunden och i Valhallabadet.
Örgryte inbjuder till ett behagligt och exklusivt boende i en av Göteborgs vackraste stadsdelar.
Välkommen!


Counter