Såld

Välplanerad tvåa med balkong i väst och en fantastisk utsikt

Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Såld

De Geersgatan 9C

2:a Lunden

Kortfakta

Pris/Bud:
Såld
Avgift:
3 043 kr/mån
Rum:
2 rum
Boarea:
ca 54 kvm
Våning:
2/4, ej hiss
Byggår:
1955
Adress:
De Geersgatan 9C,
416 57 Göteborg
Jennieann Nyström
ansvarig mäklare

Lundin Östra Centrum

Med Lundin Östra Centrum får du en lokal mäklartjänst där vi känner området väl och har många köpklara spekulanter i Lundin Köparregister.

Beskrivning

Med attraktivt läge på lugn återvändsgata finner ni denna mysiga och välplanerade tvåa som erbjuder en fantastisk utsikt över Göteborgs stad! Stilrena ytskikt är ett genomgående tema och ni får ett härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Ni välkomnas in i hallen som utgör bostadens centrala punkt varifrån ni når alla rum, därefter tar ni er vidare till det väl tilltagna och nyrenoverade köket med plats för långbord vid middagsbjudningarna. Med en delvis öppen planlösning mot vardagsrummet skapar detta sociala ytor att umgås på. Från vardagsrummet når ni även bostadens balkong i väst med en hänförande vy över Göteborg. Sovrummet rymmer med enkelhet en dubbelsäng med tillhörande sängbord och kläderna förvarar ni på bästa sätt i klädkammaren intill. Till sist har ni ett tidlöst helkaklat badrum utrustat med dusch.

Lunden är ett lugnt och populärt område som ligger rakt öster om city. Ni kan promenera eller cykla in till stan men det finns även goda kommunikationer med både buss och spårvagn. I närområdet ligger Danska vägen som kantas av mysiga butiker, mataffärer, caféer, konditori och inte minst stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen. Lockar skön natur, motion eller bad så ligger Delsjöområdet på bekvämt gångavstånd.

Bostadens 54 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Ni välkomnas in i en ljus och möblerbar hall som även utgör bostadens nav varifrån ni når alla rum. Plats för fri avhängning har ni direkt till er vänster samt ytterligare förvaringsmöjligheter till er höger. Golvet är belagt med ett praktiskt schackrutigt golv och väggarna är målade i vitt.

Nyrenoverat och väl tilltaget kök där rummet tack vare sin storlek ger plats för att duka upp ett långbord vid middagsbjudningar. Skåpsluckor och lådor går i ljusgrått tillsammans med rostfria beslag. Ovanför arbetsytorna sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spishäll med ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl med frys. Ljusgrått golv och övriga väggar är målade i en grön ton som sedan sträcker sig vidare till vardagsrummet som en fondvägg.

Vardagsrummet är även det generöst till ytan och bjuder in till en rad olika möbleringsalternativ. Såväl för avslappnade kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord om så önskas. Härifrån når ni även bostadens mysiga balkong i väst med en fantastisk utsikt över Göteborg. Vardagsrumsgolvet är belagt med fiskbensparkett och väggarna är vita med avbrott för fondväggen i grönt som ger en härlig touch till rummet.

Rogivande sovrum där en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel enkelt får plats utan att ta för mycket anspråk av ytan. Dubbelfönstret tillsammans med det ljusa ytskikten bidrar till känslan av rymd. Vägg i vägg med sovrummet har ni även en klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Helkaklat badrum med grått klinkergolv tillsammans med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, vit handfatskommod, spegelskåp med belysning, handdukstork, duschhörna med vikbara väggar i klarglas samt en toppmatad tvättmaskin. Ni har även ett praktiskt öppningsbart fönster som bidrar med ljusinsläpp i rummet.

Information Ekonomi

Avgift: 3 043 kr/mån. I avgiften ingår vatten, kabel-TV och bredband samt bostadsrättstillägget. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 563kr/mån för värme.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 120 kr och en pantsättningsavgift om 448 kr.
Inre reparationsfond är 777 kr, kontrollerad 2017-11-27. Andel i föreningen är 0,65838%. Andel av årsavgift är 0,65838%.

Information Bostad

Typ: Bostadsrättslägenhet.

Lägenhetsnummer: 86.

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4, ej hiss.

Byggår: 1955.

Renoveringsår: Löpande.

Storlek: 2 rum och kök, varav 1 sovrum. Boarea ca 54 m². Areauppgifter enligt den ekonomiska förvaltaren.

Uppvärmning: Fjärrvärme.

Energideklaration: Energiprestanda 172 kWh/m² år. Information om energideklaration:
Att energideklarera byggnader är en del av EU:s miljömål om att minska energianvändningen och främja en hållbar utveckling. Lagen om energideklarationer trädde i kraft den 1 oktober 2006. Från den 1 juli 2012 ändrades lagen om energideklarationer, blev mer omfattande och ett system infördes med Energiprestanda. Detta skall göra det enklare för konsumenter att jämföra energiprestandan med jämförliga byggnader. Läs mer om Energideklaration på boverket.se.

TV- och internetanslutning: TV: Föreningen är ansluten till Comhem och deras basutbud av kanaler ingår i avgiften.
Internet: Comhem med hastighet 50/10Mbit/s ingår i avgiften. Vill du ha högre hastighet betalar du själv mellanskillnaden till Comhem.

Uteplats: Balkong i väst.

Gårdsplats/innergård: Innergård med grillmöjligheter.

Bilplats: Föreningen har 60 garage och 65 parkeringsplatser för uthyrning, även 11 besöksparkeringar. Alla garage och parkeringsplatser är just nu uthyrda och det är några månaders kö.För att ställa sig i kö mailar man parkering@degeersgatan.se

En garageplats kostar ca 299 kr/månad att hyra.
P-plats med el-stolpe kostar ca 169 kr/månad att hyra.
P-plats utan el-stolpe kostar ca 139 kr/månad att hyra.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad, tfn 031-61 36 65, fax 031-711 68 15. Du kan även gå in på deras hemsida och få mer information samt beställa din ansökan där: www.trafikkontoret.goteborg.se.

Övriga utrymmen: Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett mindre källarförråd. I föreningen finns det tvättstuga i varje hus utom 7:ans hus, slöjdlokal/hobbyrum, bastu, träningslokal samt barnvagnsrum.

Information Förening

Förening: Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 18.

Allmänt om föreningen: Föreningen äger fastigheterna Lunden 25:14, 25:15, 33:1, 33:2 samt 34:1 i Göteborgs kommun med 142 lägenheter. Byggnaderna är uppförda 1954. Fastigheternas adress är de Geersgatan 2-22 och 7-9. Marken innehas med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Göteborgs kommun. Avtalet gäller t.o.m. 2034 med en årlig avgäld på 621 864 kr. Utöver de 142 lägenheterna tillkommer 3 lokaler, 60 garageplatser, 65 p-platser samt 11 besöksplatser. Den totala bostadsarean är 8 393 kvm och den totala lokalarean är 993 kvm.

Ägande i föreningen: Föreningen tillåter delat ägandeskap.

Föreningens ekonomi: Föreningen har god ekonomi och den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen. I dagsläget finns det inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat med föreningen 2017-10-12.

Försäkring: Fastigheten är fullvärdeförsäkrad i Folksam.

Kommande/gjorda renoveringar: Inom det närmsta ligger byte av värmesystem, kulvertar samt bygga ett miljöhus.

Redan utfört underhåll:
1997: Samtliga fönster och balkongdörrar byttes ut.
2000: Alla balkonger renoverades.
2003: Alla uppgångar renoverades och fick nya färger, dämpningsplattor i taken för att minska störande ljud, energisnål armatur samt säkerhetsdörrar och dörr-ramar i stål. Samtliga portar byttes även ut (och fick därmed ett mer ursprungligt utseende) och portlås med porttelefon installerades.
2010: Arbetet med renovering av yttertaken på samtliga fem fastigheter blev klart under sommaren.
2014: Påbörjade Stambyte.
Låssystemen är utbytta
Det har gjorts underhåll av befintliga garage och p-platser.

2015-2016:
Tvättmaskiner har byts ut och man har förbättrat torkrummen.
Nya stadgar har antagits
Plattan vid hus 7A har stärkts upp
Stambyte avslutades. Under stambytet renoverades även samtliga badrum.

Lunden

Namnet Lunden kommer från en gård som var belägen här på 1800-talet. De första hus som byggdes här var små trähus. Dessa ersattes efterhand med flervåningshus och efter 1955 fanns inga av de gamla husen kvar. 1922 införlivades Lunden med Göteborg.

Bebyggelsen i denna del av staden är varierad. Charmiga landshövdingehus från 1920-talet blandas med stilren 50-talsarkitektur och moderna bostadsområden. Stadsdelen karaktäriseras av backiga, trädkantade gator som skapar en gemytlig småstadskänsla. De stora nivåskillnaderna ger Lunden sitt typiska utseende.
I Lundens mysiga kvarter finns allt man behöver för vardag och helg. Utmed Danska vägen ligger flera trevliga butiker och matställen. Flera träningsanläggningar ligger på nära avstånd. I Lundens grannområden Olskroken, Örgryte och Gårda finns vårdmottagningar och apotek. Göteborgs city nås lätt med cykel, buss eller spårvagn.
För barnfamiljen finns gott om förskolor och skolor. Det finns också många föreningar som erbjuder aktiviteter för alla åldrar. Kulturhuset Kåken i Härlanda Park är ett hus för alla sinnen med bl.a. bibliotek, hälsotek och café. För studenten finns flera av Göteborgs universitets institutioner på nära avstånd. Gott om cykelvägar gör det lätt att ta sig fram.
Det stora Delsjöreservatet är en stor tillgång för de boende i Lunden. I vidsträckta skogar finns härliga ytor för motion och rekreation. Vid Skatås Motionscentral har flera idrotts- och friluftsklubbar sina verksamheter.
Lunden inbjuder till ett trivsamt boende i en av Göteborgs charmigaste stadsdelar.
Välkommen!


Counter